Wat houdt een belevingsvakantie in:
Deelnemers kunnen zich opgeven voor een lang weekend (vr t/m ma).
Als de deelnemers thuis zijn opgehaald rijden we naar onze vakantiebestemming. Ons vast vakantieadres is: Bio Vakantieoord in Arnhem.
In het vakantiepark hebben we de beschikking over een volledig aangepast huisje, voorzien van hoog-laagbedden, tillift, badbrancard, etc.
Het park beschikt verder over een zwembad, een snoezelruimte met interactieve vloer, een TMS (Therapeutic Motion Simulation: op een ontspannen manier bewogen worden), dierenpark, manege en bioscoop.

Het programma wordt aangepast aan de deelnemers die meegaan. Zo zullen we de ene keer meer activiteiten plannen op het vakantiepark zelf voor deelnemers die minder prikkels aankunnen en vooral aandacht van dichtbij behoeven. Bijvoorbeeld: sensopatische activiteiten, zwemmen, samen zijn met de dieren en ze van dichtbij ervaren, fietsen op aangepaste fietsen, maar ook kan het zijn dat we iemand uitnodigen voor een specifieke activiteit, zoals massage of motorrijden. Een andere keer kiezen we meer activiteiten buiten het park, voor deelnemers die houden van een andere omgeving en graag nieuwe, sterkere prikkels beleven, zoals uitstapjes naar een muziekvoorstelling, een dierentuin, een stad, de zee of het strand.
De maaltijden zijn smaakvol, gevarieerd en worden met zorg bereid en aangepast aan de behoeften en wensen van de deelnemers.
Aan het einde van de vakantie wordt iedere deelnemer thuisgebracht.
Tijdens de gehele weekend worden er foto’s gemaakt die beschikbaar zijn voor de deelnemers, begeleiders, ouders of familieleden

De deelnemer staat in alle gevallen centraal en het vaste begeleidingsteam, dat altijd aanwezig is, blijft werken vanuit onze visie en aandachtspunten.